Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Enkel och snabb fiskrätt med en spännande "drak"-sås (eg. dragon, men barnen föredrar draken). Perfekt att göra om man inte har tinad fisk framme. Bara att dela hela det frusna fiskblocket i bitar! Barnen älskar den!
Dela filéerna tinade eller otinade, i bitar om ca 3x3 cm. Såsen: Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Tillsätt buljongen eller fiskfond, grädde och margarinet. Koka upp under omrörning och koka i ett par minuter. Såsen ska vara tjock eftersom fisken avger vätska. Tillsätt rivet apelsinskal, apelsinsaft och dragon. Häll över såsen i en traktörpanna, eller en stekpanna med höga kanter. Lägg i fiskbitarna och sjud under lock i ca 5 minuter för tinad fisk och 10 minuter för otinad fisk. Servera med kokt potatis, pressad potatis, potatismos eller ris. Broccoli eller ärtor.
Snabb och god. Barnen tyckte om den.
Väldigt gott även om jag inte har testat på några barn ännu (men det kommer).Både min man och jag ger tummen upp.
Toppengod, Min Make sa 5 + till denna rätt, och jag gillade den också. Kul med annorlunda smak på en fiskrätt. Lätt att göra var den också. Jättegott.
MUY MUY BUENO säger min make!!!!!! Härligt med snabblagat som smakar suvärent!!!!!!!!!! 10 i Betyg. Underbart med apelsin/dragon kombinationen.
Tack för ett underbart recept. Lättlagat och gott som om vi åt det på bästa restaurang. Pia
God och fräsch vardagsmat, mycket uppskattat av barnen, tack.
Barnen har fått en ny favoritfiskrätt!!! mm gott gott Nästa gång måste jag göra mera, det blev helt slut i både kastrull och på talrikarna!
Verkligen god och uppskattad av hela familjen! Den kommer att serveras fler gånger.