Fisk med bacon- och rödlöksmos

Serverar: 4 portioner

Ett lyxigt mos till vardags med bacon och rödlök.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé t ex sej eller hoki
  • 1+1 tsk salt
  • 1 kg potatis
  • 1 paket bacon (140 g) strimlat
  • 1 rödlök finhackad
  • 1 knippa persilja finhackad
  • 2½ dl mellanmjölk
  • 300 g fryst brysselkål
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fiskfiléerna på ett ugnsäkert fat. Strö på 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen 10-15 min.
    2. Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.
    3. Stek bacon och lök, utan extra matfett.
    4. Mosa potatisen med en elvisp. Tillsätt mjölken. Vispa till ett luftigt mos. Blanda i bacon, lök och hälften av persiljan. Krydda med 1 tsk salt. Tillaga brysselkålen enligt förpackningens anvisning.
    5. Servera fisken med mos och brysselkål. Strö över persilja.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben