Fisk med fruktsalsa

Serverar: 6 portioner

Den färska frukten tar fram salsans fräscha smak. Om du inte har färsk frukt så går det naturligtvis bra att använda frukt på burk.

Ingredienser

  • 6 torsk- eller sejfiléer
  • 6 nektariner
  • 1 röd lök
  • 1 slanggurka
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1/4 tsk nymalen svartpeppar (valfritt)
  • Citron
  • limeskivor till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg fisken i en ångkokare eller ångkokinsats till kastrullen, placera den över kokande vatten och ångkoka fisken 6-10 min beroende på filéernas tjocklek. Det går även att låta koken sjuda tills den är färdig, ca 2-3 minuter. prova om fisken är färdig genom att sticka i den med en kniv och se om den delar sig. Placera filéerna på ett serveringsfat.
    2. Halvera nektarinerna och ta ut kärnorna. Hacka fruktköttet i små tärningar. Lägtg dem i en skål.
    3. Skala och hacka löken. Hacka gurkan. Både lök och burka bör ha samma storlek som nektarinerna. Lägg lök och gurka i skålen med nektariner. Tillsätt persilja, färskpressad citronsaft och peppar. Blanda väl.
    4. Servera salsa och fisk garnerad med citron och lime.
    5. Andra ingredienser som går bra att använda i salsan är vårlök, vitlök, ingefära eller chilifrukt. För att få en krämig salsa, tillsätt lättyoughurt eller lätt crème fraiche.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben