Fisk med kokosrisotto

Serverar: 2 portioner

Saftig fisk med fräsch risotto med asiatisk touch. 390 kcal per portion.

Ingredienser

  • ½ hackad gul lök
  • 1 rapsolja
  • 1 dl arborioris
  • ½ msk finhackad färsk ingefära
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl lätt kokosmjölk
  • 1 dl strimlade sockerärter
  • ½ hackad röd paprika
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 300 g torsk-,sej- eller gösfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk rapsolja
  • Garnering och tillbehör
  • 1 tsk rostade kokosflingor
  • Korianderblad
  • 70 g blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i olja, tillsätt ris och ingefära och rör om 1 minut. Koka upp buljongen och tillsätt den, lite i taget under omrörning.
    2. Tillsätt kokosmjölken och fortsätt koka tills riset är kokt al dente. Blanda ner sockerärter, paprika och koriander.
    3. Krydda och halstra fisken i oljad stekpanna. Servera genast med risotton toppad med rostade kokosflingor och korianderblad. Servera salladen till.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben