Fisk med krispigt gremoulatatäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En smak av Italien

Ingredienser

  • 600 g färsk eller fryst tinad torsk, kolja eller sej
  • 1 tsk salt
  • Gremolatatäcke
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 torra brödskivor eller 1,5 dl ströbröd
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • Till servering
  • 1 kg potatis
  • 500 g broccoli
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º Salta fisken och lägg den i en smord ugnssäker form. Mixa alla ingredienser till täcket i en matberedare. Fördela smulblandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
    2. Servering Servera fisken med kokt potatis och ångad eller lättkokt broccoli.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 19 mars 2016

    Mycket god smak, men jag lyckades inte få gemolatatäcket knaprigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben