Fisk med lins- och paprikafräs

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Belugalinser ser lite grand ut som rysk kaviar. De behöver inte blötläggas och är snabbkokta.

Ingredienser

  • 2 dl torkade belugalinser, t ex Biofood
  • 600 g fiskfilé, t ex gös, alaska pollock eller kolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 2 paprikor
  • 3 salladslökar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 50 g maché- eller rucolasallad
  • Sås
  • 1 dl basilikablad
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna och sjud dem 15 minuter i saltat vatten. Lägg fisken med salt och pepparkorn i vatten så att det precis täcker, koka ca 4 minuter.
    2. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla salladslöken. Skala och hacka vitlöken. Stek paprika, salladslök och vitlök lätt i olja. Tillsätt linser, salt och peppar. Skölj salladen och blanda ner den i linserna.
    3. Sås: Stöt basilikabladen i mortel eller hacka dem. Rör ner i crème fraichen och salta.
    4. Krydda ev. fisken med extra salt och peppar. Servera med linsblandningen och basilikasåsen.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben