Fisk med mandeltäcke

Serverar: 4 portioner

Enklare än så här kan det inte bli. Mandel, ströbröd och citron lockar fram de bästa smakerna hos fisken.

Ingredienser

  • 4 regnbågsforeller, rensade
  • ½ dl ströbröd
  • ½ dl finhackad mandel
  • 1 msk torkad citrontimjan eller torkad vanlig timjan
  • 1 msk torkad salvia
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • ½ dl färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
    2. Blanda ströbröd, mandel, timjan, salvia och peppar i en djup tallrik.
    3. Klipp bort fenorna, skär av huvudet och skölj fisken i rinnande kallt vatten. Strö över paneringen och tryck till så att paneringen fastnar ordentligt. Lägg forellerna i långpannan och droppa över citronsaften.
    4. Stek i ugnen tills fisken släpper från benen, ca 15-20 minuter. Lägg upp på ett fat och garnera med citronklyftor.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    delikat 9 februari 2008

    Gott! Jag använde en forellfilé på knappt 1 kg. Satte den i ugnen med skinnsidan upp ca 10 minuter. Tog sedan ut den ur ugnen för att ta bort skinnet och sedan bre ut krydd-mandelblandningen ovanpå. Jag lämnade bort strömjöl och bytte ut salvia mot finklippt dill. Sedan in i ugnen ca 20 minuter till. Serverade med kokt potatis, morotstzaziki och grön sallad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben