Fisk med svamp och baconsås

Serverar: 4 portioner

Festlig och underbart god fiskrätt!

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé tex. torsk eller kolja
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 400 g färsk svamp (brukar blanda champinjon och kantarell)
  • 150 g bacon
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Finstrimla bacon och stek. Låt rinna av på hushållspapper. Skär svampen i bitar eller skivor. Fräs svampen i smör i några minuter häll sedan i crème fraichen och låt koka ihop till en krämig konsistens. Blanda ner baconet och salta och peppra.
    2. Salta fiskfiléerna. Vänd dem i uppvispat ägg och sedan i mjöl. Stek i smör ca. 4 min per sida. (beroende på filéernas tjocklek)
    3. Servera med svamp och baconsåsen, sallad och kokt pressad potatis

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (2)

    Chokladfantasten 11 juni 2009

    Riktigt gott recept som var enkelt att göra=) Jag tillsatte dock lök och använde crème fraiche med paprika/chili för att få lite mer smak på det hela. Bacon passade oväntat bra till fisk måste jag säga (första gången jag provade den kombinationen).

    shalona 12 juni 2009

    Tack för det extra tipset, måste jag testa! ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben