Fisk med svamprisotto

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Svamp och fisk är en god kombination.

Ingredienser

  • 600 g hokifilé eller annan fisk
  • 1 dl veteströ
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1 tsk grönsaksbuljong, pulverform
  • smör till stekning
  • TILL RISOTTON
  • 2 dl svamp, i bitar ( valfri sort )
  • 2 dl långkornigt ris
  • 1 liten rödlök
  • ½ zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 2-3 msk färskriven parmesan
  • Instruktioner

    Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finhacka löken och skär zucchini och paprika i mindre bitar. Fräs ris och grönsaksblandning med olivolja i en kastrull. Späd med vatten och kycklingfond. Sjud under lock i 15 minuter. Tillsätt färskriven parmesan och rör om. Låt allt dra ca 5 minuter undier lock. Blanda ströbröd med Grönsaksbuljong i pulverform och en nypa vitpeppar. Vänd fisken i blandningen och stoek den i smör. Salt behövs inte eftersom buljongpulvret är salt så det räcker. Servera sallad och varma grönsaker och citron till.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    JennyM 6 februari 2008

    Mycket gott och enkelt! Uppskattad av hela familjen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben