Fisk med tomatkräm

Serverar: 4 portioner

Citrusbakad fisk som serveras med en god tomatkräm, potatismos och fräst spenat.

Ingredienser

  • 600 g hokifilé
  • 400 g fryst bladspenat
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2½ dl mjölk
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • ½ citron
  • Tomatkräm
  • 2 tomater
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk sweet chili
  • Servering
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Tina fisk och spenat. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och koka potatisen. Pressa och vispa den till ett luftigt mos tillsammans med mjölk och hälften av smöret. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg fisken i en ugnssäker form och krydda den med salt och peppar. Riv över citronskalet. Stek fisken mitt i ugnen ca 10 minuter.
    4. Hacka tomaterna och blanda med yoghurt och sweet chili. Fräs spenaten i resten av smöret, salta och peppra.
    5. Servera fisken med potatismos, fräst spenat, tomatkräm och citronklyftor.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben