Citrusbakad fisk som serveras med en god tomatkräm, potatismos och fräst spenat.
Ingredienser
600 g hokifilé
400 g fryst bladspenat
1 kg mjölig potatis
2½ dl mjölk
2 msk smör
Salt
Nymald svartpeppar
½ citron
Tomatkräm
2 tomater
1 dl matyoghurt
2 msk sweet chili
Servering
Citronklyftor
Instruktioner
- Tina fisk och spenat. Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och koka potatisen. Pressa och vispa den till ett luftigt mos tillsammans med mjölk och hälften av smöret. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg fisken i en ugnssäker form och krydda den med salt och peppar. Riv över citronskalet. Stek fisken mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Hacka tomaterna och blanda med yoghurt och sweet chili. Fräs spenaten i resten av smöret, salta och peppra.
- Servera fisken med potatismos, fräst spenat, tomatkräm och citronklyftor.
Liknande recept
Kommentarer (0)