Fisk med zucchinisås

Serverar: 4 portioner

Denna läckra fiskrätt passar både till vardags och till fest. Såsen går bra att förbereda en stund innan och fisken går snabbt att steka.

Ingredienser

  • 4 fiskfiléer t.ex. sej, torsk, kolja eller hälleflundra
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 knippa gräslök
  • Zucchinisås
  • 1 liten gul lök
  • 2 selleristjälkar
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/4 dl grönsaksbuljong, utspädd
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/4 dl mellanmjölk
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • Salt
  • Kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala löken och hacka den fint. Ansa selleristjälkarna och zucchinin och skär dem i små bitar.
    2. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs löken tills den är genomskinlig. Tillsätt zucchini och selleri och låt dem fräsa med ytterligare någon minut. Tillsätt grönsaksbuljong och vinäger och sjud på svag värme i ca 5 minuter.
    3. Kör såsen i en matberedare eller mixer till en puré. Tillsätt mjölk och grädde. Häll tillbaka såsen i kastrullen och låt den sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och kajennpeppar. Håll såsen varm.
    4. Skölj och/eller torka av fisken. Krydda fisken med salt och peppar. Smält matfettet i en stekpanna och stek fisken 4-5 minuter på varje sida.
    5. Hacka gräslöken. Lägg upp fisken med såsen och garnera med den hackade gräslöken. Servera med kokt potatis, brynt zucchini och ev baguette.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    bodilla 13 maj 2008

    En mycket välsmakande fiskrätt!! Lättlagad är den också, kul för mig som är nybörjare på "fisklagning". /Bodilla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben