Fisk och fläskfärskakor från Thailand

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Jättegoda att servera till potatismos.

Ingredienser

  • 200 g skin och benfri vit fisk, torsk, långa, gös
  • 200 g fläskfärs
  • 200 g skalade räkor
  • 1 burk krabbkött, 120 g
  • 2 salladslökar
  • 50 g stjälkselleri
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk hot sweet chili
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Thaibasilika, finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar och kör dem pulsvis i matberedare så att den blir finhackad. Lägg i färs, räkor, krabbkött, salladslök, strimlad selleri, ägg och potatismjöl. Kör med pulsknappen till en finhackad blandning. Det skall inte bli mosigt. Smaksätt blandningen med sweet hot chili, salt, peppar, och thaibasilika.
    2. Forma små pannbiffar och stek i olja ca 2 minuter på varje sida. Servera med sweet hot chilisås och potatismos eller rotmos

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben