Fisk- och grönsaksgryta

Serverar: 4 portioner

En fisk- och grönsaksgryta med mild smak som passar både till vardags och till fest. Du kan göra den på såväl färsk som djupfryst fisk.

Ingredienser

  • 600 g färsk eller djupfryst fiskfilé, t ex hälleflundra eller rödtunga
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 1 msk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 200 g squash
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl hackad dill och persilja
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i 2 cm tjocka strimlor och lägg i en skål. Häll över vin och citron och salta lätt. Marinera fisken i 30 minuter.
    2. Skala och strimla morötterna. Skiva bleksellerin och squashen i dubbelt så tjocka strimlor som morötterna.
    3. Häll grädden i en vid gryta. Lägg i grönsakerna och koka dem halvmjuka utan lock i 6-7 minuter.
    4. Tillsätt fisken och låt allt sjuda i 5-10 minuter. Tiden varierar med fiskart. Strö över kryddgrönt och servera med kokt ris. Garnera med citronskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sara_emil 18 december 2007

    jätte härligt recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben