Fisk och grönsakssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb enkel fisksoppa

Ingredienser

  • 400 g färsk el fryst vit fisk
  • 2 små morötter
  • 1 purjolök
  • 5 dl fiskbuljong
  • 4 dl djupfrysta ärtor
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk (3%)
  • Instruktioner

    1. Tina den frysta fisken något och skär den i bitar. Skala morötterna och skär de i små tärningar. Skölj och finstrimla purjolöken.
    2. Lägg morötter och purjolök i en kastrull. Häll på buljong, koka upp och låt koka i ca 10 min, tillsätt ärtorna.
    3. Rör ut mjölet i lite av mjölken i en bunke. Häll resten av mjölken i kastrullen, rör ner mjölredningen. Låt soppan koka på svag värme tills den tjocknar (ca 5 min). Häll i fisken och låt sjuda i ca 5 min.
    4. Servera soppan med ett gott bröd till.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben