Serverar: 12-15 portioner
En saftig och god paté till buffé-bordet.
Ett par fisksorter ger god smak till patén. Gädda ger fast fin konsistens , men torsk och kolja går också bra.( Jag tog lax ,torsk och kolja.)
Ingredienser
600 g fiskfilé (helst fler sorter)
2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1/2 krm cayennepeppar
2 msk potatismjöl
1/2 msk gelatinpulver
3 ägg
21/2 dl mellangrädde
1 dl mjölk
175 g hackad spenat
150 g crabfishpinnar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa väl en 2-liters brödform. ( Jag smorde och bröade ett bakplåtspapper för en sådan form). Kör fisk, salt , kryddor, potatismjöl, gelatinpulver och ägg i en matberedare till en slät färs. Späd samtidigt med grädde och mjölk genom matarröret.
- Tina spenaten och krama ur vätskan. Blanda spenaten med 2 dl av fiskfärsen. Strimla crabfishpinnarna och rör ner dem i resten av färsen. Bred ut hälften av den ljusa färsen i botten av formen, täck med den gröna färsen och lägg resten av den ljusa som ett lock över. Släta till ytan . Packa färsen väl genom att slå formen mot hårt underlag.
- Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen cirka 1 timma.
Tag ut formen och låt den svalna. Stjälp upp patén.
Servera med någon passande sås.
Går bra att frysa.
Liknande recept
Kommentarer (0)