Fisk- och paprikaspett

Serverar: 4 portioner

Njut först av doften - ta därefter en första tugga och känn att det smakar lika ljuvligt som det doftar. 216 kcal/portion

Ingredienser

  • 300 g torsk eller annan vit fisk
  • 300 g marulk
  • 1 citron
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 stora grillspett
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka av fisken. Ta bort eventuella ben med en tång eller en pincett. Skär varje fisksort i tolv tärningar, ca 3 cm stora. Skölj citronen och skär den i åtta skivor. Dela rosmarinkvistarna i ca 3 cm långa bitar.
    2. Halvera och ansa paprikorna. Dela varje halva på mitten. Lägg den pressade vitlöksklyftan i en skål. Pressa limefrukten och rör samman limesaft och olivolja med vitlöken.
    3. Trä spetten genom att vika paprikabitarna över fisktärningarna. Varva paprika av olika färg och fisk av olika sort på spetten. Varva med två citronskivor och några rosmarinkvistar på varje spett.
    4. Pensla spetten med lime- och vitlöksmarinaden. Salta och peppra och lägg dem på en tallrik. Täck över med plastfolie och låt stå 1 timma i kylen. Grilla spetten runtom, ca 10 minuter, och pensla dem under tiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben