Fisk och potatisbullar på thaivis

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Det här är en perfekt rätt om du vill tillvarata en rest av kokt fisk och kokt potatis. Fisken ska vara ganska fast, så lax eller torsk går bra.

Ingredienser

  • 500 g kokt potatis
  • 300 g kokt fisk
  • 3 ägg
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 ½ msk sweet chilisås
  • ½ msk fishsauce
  • Lite färsk koriander
  • Sesam- och majsolja till stekning
  • Salt efter smak
  • Till servering
  • Kokt jasminris
  • Sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Finfördela fiskköttet och riv potatisen. Hacka den färska koriandern. Blanda samman fisk och potatis och rör ner äggen, ett i taget. Krydda blandningen med spiskummin, ingefära, sweet chilisås, fishsauce och koriander. Provstek en klick och smaka om det behövs tillsättas salt.
    2. Forma små, platta bullar och stek dem en minut per sida eller till gyllenbrun färg i 1/3 sesamolja och 2/3 majsolja.
    3. Kok jasminris till 4 personer enligt vad som står på rispaketet. Servara kokt jasminris till samt lite sweet chilisås. Smaklig spis!

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    nilha 5 november 2009

    Det var väldigt många teskedar fisk! Ska det vara gram eventuellt?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben