Fisk- och räkgryta med kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Det här tycker jag är en otroligt god fiskgryta som dessutom är lätt att göra.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé i bitar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk röd currypasta
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tärning fiskbuljong eller 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 10 sockerärter, gärna frysta
  • ½ dl persilja
  • ½ dl koriander
  • 150 g skalade räkor
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl färskpressad limesaft
  • 3 salladslökar
  • Tillbehör
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Skiva lök och vitlök tunt. Fräs lök och vitlök i oljan på svag värme, tillsätt currypastan och fräs 2-3 minuter. Tillsätt tomater, buljong eller fond och låt sjuda 5 minuter.
    2. Häll i kokosmjölken och låt koka upp. Tillsätt majsstärkelse utrörd i lite vatten, sänk värmen. Lägg i fisken och sjud 5-6 minuter. Dela sockerärterna och tillsätt dem. Låt koka 2 minuter.
    3. Blanda ner örterna och räkorna. Låt det bli varmt, men koka inte, för då blir räkorna sega. Smaka av med salt, peppar och limesaft. Strimla och strö över salladslöken. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben