Fisk och saffranssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En härlig och krämig fisksoppa med saffran. Använd gärna Amandinepotatis som gifter sig fint med övriga ingredienser.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 4 potatisar gärna Amandine
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 l vatten
  • 2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ask körsbärstomater
  • 500 g torskfilé
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt. Skala, dela och skiva potatisen tunt.
    2. Fräs lök, morot och potatis i olivolja ett par minuter. Tillsätt fiskfond och vatten. Sjud i ca 10 minuter under lock. Vispa i crème fraiche och koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skär fiskfilén i bitar och lägg ner i kastrullen. Sjud försiktigt i 5-6 minuter. Dela och lägg i tomaterna. Servera gärna med nybakat bröd.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben