Fisk- och skaldjurspaté

Serverar: 16 portioner

Passande rätt på buffébordet

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé, t ex gädda, torsk, kolja
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g skalade räkor eller havskräftstjärtar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär fisken i bitar. Kör fisk, salt och peppar i en matberedare till en slät färs. Tillsätt juice, tomatpuré, potatismjöl, ägg och crème fraiche, lite i taget. Hacka räkorna eller havskräftstjärtarna grovt och rör ner dem.
    3. Häll smeten i en smord avlång form (ca 1½ l). Grädda i ugnen ca 1 timme. Ta ut patén och låt den stå ca 15 minuter innan den stjälps upp.
    4. Servera patén varm eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben