Fisk - och skaldjurstimbaler

Serverar: 8 portioner

Lätt och festligt som förrätt på en lyxigare middag.

Ingredienser

  • 200 g fiskfilé, gädda, gös, kolja
  • 5 st havskräftor, eller 600 g oskalade färska räkor
  • 1 st ägg
  • 1 st äggvita
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • 2-3 stänk Worcestersås
  • 1 msk cognac
  • Instruktioner

    1. Ingredienserna skall vara kalla. Skala kräftorna eller räkorna, ta undan en kräfta eller några räkor till garneringen.
    2. Skär fiskköttet i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med ägg och äggvita. Kör till en slät massa och tillsätt grädden, kör ytterligare några varv. Smaksätt med salt, Worcestersås och Cognac.
    3. Häll färsen i lätt smorda timbalformar, ställ dem i varmt vattenbad längst ned i ugnen och grädda i 150 grader ca 20-25 minuter. Stjälp upp timbalera på serveringsfat och garnera med kräftan eller räkorna.
    4. Servera med en fin vitvinsås eller skaldjurssås.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben