Fisk borde vi äta mer av - det är lättsmält och gott och kan faktiskt varieras i det oändliga. Här serveras den på grön bädd med len citronsås. Kokt potatis eller ris till gör en verklig festmåltid.
Ingredienser
1 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel, gös eller torsk eller 600 g fiskfilé
1 tsk salt
Citronsås
2 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
2 dl fiskspad
2 dl grädde
1 äggula
ev salt
Nymald vit- eller svartpeppar
2 msk pressad citronsaft
2 pkt djupfryst broccoli eller hel spenat, ca 500 g
Jättegott. Hade ingen citron hemma, så jag använde citronpeppar istället. Det funkade bra det också. Tack för ett bra recept.
Underbart god fiksrätt. Och såsen - den riktigt smälte i munnen!
God och framför allt fräsch rätt! Jag hade i massor av persilja i bulguren för att få ännu lite mer smak, kanongott!