Fisk på kinesiskt vis

Serverar: 4 portioner

Wokrätter är perfekt mat - de tillagas i en handvändning och smakar alltid gott.

Ingredienser

  • 600 g fiskfiléer (rödtunga eller rödspätta)
  • 4 msk färskpressad citronsaft
  • Peppar
  • 200 g champinjoner
  • 100 g sojaböngroddar, färska eller på burk
  • 1 knippa vårlök eller en halv purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk soja
  • 6 msk torr sherry
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 msk jordnötsolja
  • Instruktioner

    1. Skölj fiskfiléerna och skär dem i 3 cm stora bitar. Droppa över citronsaft och krydda med peppar.
    2. Ansa svampen och skär den i tunna skivor. Spola av sojaböngroddarna. Skölj vår- eller purjolöken och skär den i fina strimlor, strimla lite grönt från löken till garneringen. Skala vårlöken.
    3. Blanda buljong, soja, sherry, vinäger, socker och 1 msk potatismjöl väl.
    4. Torka av filéerna och strö över 1 msk potatismjöl. Hetta upp 2 msk jordnötsolja i woken och bryn fisken i ca 2 minuter. Ta upp fisken och lägg åt sidan. Hetta upp resten av oljan och bryn vårlök, svamp och sojaböngroddar i 3 minuter och pressa sedan ner vitlöken.
    5. Häll över såsen och lägg i fisken. Låt sjuda i 2 minuter. Smaka av med peppar och strö över lite av det gröna till garneringen.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben