Fisk under citron- och mandeltäcke

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

God fisk

Ingredienser

  • 200 gram Torsk
  • ½ dl Vitt matlagningsvin
  • 0,5 st Fiskbuljongtärning
  • 1 msk finrivet Citronskal
  • 25 gram Hackad sötmandel
  • 20 gram riven Parmesanost (torkad)
  • ½ dl finhackad Bladpersilja
  • Potatismos
  • 500 g potatis (vinterpotatis)
  • 20 gram Färsk spenat
  • 1 klyfta Vitlök, finhackad
  • 1 msk Smör
  • 1 dl Mjölk, ev. mer
  • Salt
  • Peppar
  • 50 gram Morötter i hyvlade skivor
  • 2 st Svarta oliver
  • Instruktioner

    Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Häll på matlagningsvinet och smula över buljongen. Stek i 15 minuter i 225 grader. Blanda citron, mandel, parmesan och persilja och strö det på fisken. Stek i ytterligare 5 minuter. Potatismos: Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Fräs spenat och vitlök i hälften av smöret i en stekpanna. Tillsätt spenat, vitlök, resten av smöret, mjölk, salt och peppar till potatisen. Kör med en elvisp till ett lagom fast mos. Koka morötterna i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Häll av vattnet och blanda ner oliverna.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    ameliebarksjo 15 mars 2009

    ÅHH så gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben