Fisk under löktäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En härlig fiskgratäng att göra på sommaren, då små fina färskpotatisarna finns. Rätten blir underbart saftig och kräver ingen sås.

Ingredienser

  • 400 g hajmalfilé (eller annan vitfisk)
  • 500 g färskpotatis (gärna små)
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 liten gul lök (75 g)
  • ½ dl ströbröd
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk dill (finhackad)
  • 2 dl vispgrädde
  • Citronpeppar
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Smör till stekning och smörjning
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform ca 20x30 centimeter. Tvätta potatisarna ordentligt men låt det mesta skalet vara kvar. Koka potatisen i lättsaltat vatten 5-10 minuter beroende på storlek. Skär svamparna i 4 klyftor och fräs i smör ca 10-15 minuter så de får fin stekyta. Lägg potatisen runt kanten av formen och fyll upp mitten med svampen. Krydda den upptinade fisken med citronpeppar och salt runt om. Lägg fisken ovanpå svampen och sprid över dillen. Hacka löken mycket fint och blanda i en skål med ströbröd, paprikapulver, salt och svartpeppar. Rör i citronsaft och grädde så det blir en massa som omgående breds över fisken. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter så ytan har en fin brun färg.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben