Fiskarens romlåda - LCHF

Tid: 45 minuter

Egentligen är det farfars påhitt – för att ta till vara det mesta på fisken, men jag såg honom bara göra den en gång – när farmor var sjuk. Hon släppte inte gärna fram någon till spisen. Gjordes ursprungligen på rom och mjölke från lekströmming. Receptet är omarbetat för att passa moderna råvaror.

Ingredienser

  • 10 cm av det runda gröna på en purjolök
  • 200 g torskrom på burk – NETTO har dansk torskrom
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl finklippt dill
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Smör att smörja formen med
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Hacka purjon fint och förväll som hastigast i mikro så att den mjuknar.
    2. Riv torskrommen med en gaffel ned i en bunke, tillsätt grädde och rör tills rommen finfördelats. Slå i ägg, vetemjöl och dill och blanda väl.
    3. Smörj en eldfast form med smör och häll i smeten. Stöt lite ströbröd i mortel och strö över. Grädda i 175°C tills den stannat.
    4. Servera med kokt potatis och remouladsås.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben