Fiskbiffar med apelsinsås

Serverar: 4 portioner

Saftiga biffar som gillas av både stora och små. Passar fint med den sötsyrliga såsen.

Ingredienser

  • 500 g sejfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl hackad färsk gräslök
  • ½ dl ströbröd
  • 3 msk smör
  • Apelsinsås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk fransk senap
  • Rivet skal och små bitar fruktkött av ½ apelsin
  • ½ finhackad gul lök
  • 1 krm salt
  • Servering
  • Potatismos blandat med lite spenat
  • Instruktioner

    1. Rör ihop alla ingredienser till såsen.
    2. Skär fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, mjöl, grädde och hälften av gräslöken till en färs. Forma den till 8 biffar.
    3. Vänd dem i ströbröd blandat med resten av gräslöken. Stek dem i smör ca 3 minuter på varje sida.
    4. Servera biffarna med såsen och potatismos blandad med lite spenat.

    Liknande recept

    1
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben