Fiskbiffar med currypasta

Serverar: 4 portioner

Thai - heta och frasiga fiskbiffar!

Ingredienser

  • 400 g skinnfria fiskfiléer
  • 1½ msk fisksås
  • 1 äggvita
  • 1-1½ tsk röd currypasta
  • ½ tsk salt
  • 1 dl tunt skivade haricots verts
  • 4 finhackade kaffirlimeblad
  • 1½ dl vegetabilisk olja
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i tärningar. Lägg fisken, fisksåsen och äggvitan i en matberedare och mixa till en jömn smet. Växla mellan hög och låg fart för att få smeten jämn och luftig.
    2. Tillsätt currypasta och salt och mixa tills allt är väl blandat. Rör ner bönor och kaffirlimeblad i blandningen.
    3. Fukta händerna med kallt vatten och forma smeten till 12 bullar. Pressa ihop bullarna med handen så att de är ca 1 cm tjocka och 4 cm i diameter.
    4. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Stek fiskbiffarna i två omgångar, 3-4 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna och låt dem sedan rinna av på en bit hushållspapper.
    5. Servera med ris, citronklyftor och en grönsallad.

    Liknande recept

    1
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    superh 24 september 2008

    Blev lite besviken på konsistensen på fiskbiffarna. Smaken var helt ok, men konsistensen var lite gummiaktig. Det kanske blir bättre med någon annan fisksort.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben