Fiskburgare från harlem

Serverar: 4 portioner

Så enkelt! Köp helst färsk fisk, det blir så oändligt mycket godare. Saltgurkan ger burgaren extra klös. 351 kalorier per portion 19 g fett 26 g protein 18 g kolhydrater

Ingredienser

  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk het chilisås, gärna thailändsk sritacha eller ½ tsk tabasco
  • 2 msk olivolja
  • 500 g vit fiskfilé i bitar. Tex sej eller torsk
  • 2 avokador
  • ½ romansalladshuvud
  • 2 tomater
  • 4 saltgurkor
  • ½ tsk salt
  • 4 hamburgerbröd
  • Instruktioner

    1. Blanda soja, persilja, chilisås och olja. Vänd fiskfiléerna i blandningen. Halvera, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skölj och plocka salladen. Skölj och skiva tomaterna. Skiva saltgurkan fint på snedden.
    2. Stek fiskfiléerna i torr stekpanna ca 3 minuter, salta. Rosta hamburgerbröden, gärna i brödrost. Lägg ihop burgarna på 4 tallrikar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben