Fiskburgare med fänkålstzatziki

Serverar: 4 portioner

Läckra och saftiga burgare med god tzatziki i en liten ny tappning. Fiskfärs gör du enkelt själv genom att finfördela fisk i en matberedare. Du kan blanda flera fisksorter eller endast välja en sort. Testa dig fram till din egen favorit.

Ingredienser

  • 600 g fiskfärs av valfri fisk, t ex lax, kolja eller sej
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja till pensling
  • Eventuellt extra olja eller smör till stekning
  • Fänkålstzatziki
  • 1 fänkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Pressa citronsaft
  • Tillbehör
  • 4 skivor bröd
  • 2 tomater
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe gräslök
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Fänkålstzatziki: Riv fänkålen på den grova sidan på ett rivjärn. Skala och hacka vitlöken. Blanda yoghurt, fänkål, olivolja och hackad vitlök. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Ställ kallt.
    2. Fiskburgare: Hacka dill och lite gräslök. Blanda med fiskfärsen, salt och peppar. Forma till burgare i önskad storlek och pensla med lite olivolja. Grilla eller stek fiskburgarna några minuter på varje sida på medelvärme till de är genomstekta.
    3. Rosta eller stek bröden i en torr panna. Skiva tomaterna och rädisorna. Skär gräslöken fint. Strimla lite av det yttersta skalet på citronen och skär den sedan i klyftor.
    4. Lägg tomatskivor och en klick tzatziki på brödskivorna. Lägg på en fiskburgare och toppa med rädisor, gräslök och lite strimlat citronskal. Servera med citronklyftorna till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben