Fiskburgare med gurkdressing

Serverar: 4 portioner

God.

Ingredienser

  • 400 g benfri fiskfilé t ex sej
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 4 stora hamburgerbröd
  • 1 liten gul lök
  • 1-2 tomater
  • 4 salladsblad
  • Gurkdressing
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk bostongurka
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i små kuber och lägg dem i matberedaren. Tillsätt salt och peppar och kör sedan fisken till en massa. Häll ner grädden i en stråle och kör under tiden maskinen tills färsen är blandad.
    2. Forma 4 burgare med vattensköljda händer och doppa burgarna i ströbrödet. stek burgarna i smör i en stekpanna så att de blir gyllenbruna runtom, ca 8 minuter per sida.
    3. Skala löken och skiva den tunt. Skiva tomaterna tunt och skölj salladen.
    4. Blanda crème fraiche och bostongurka till dressingen. Värm bröden.
    5. Lägg samman fiskburgarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben