Fiskburgare med skaldjurssås

Serverar: 4 portioner

Fiskburgare är överraskande gott och desstuom lätt att göra.

Ingredienser

  • 400 g sej- eller koljafilé i bitar
  • 4 kantfria formbrödsskivor
  • ½ dl hackad dill
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Skaldjurssås
  • 3 dl gräddfil
  • ½ dl chilisås
  • ½ dl majonnäs
  • 500 g räkor med skal
  • Tillbehör
  • 8 skivor lantbröd
  • Sallad
  • Skivad tomat
  • Skivad gurka
  • Instruktioner

    1. Mixa fisk, bröd, ägg, salt och peppar. Forma 4-8 biffar och stek dem i smör i en stekpanna ca 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.
    2. Blanda såsen.
    3. Servera burgarna med bröd, sallad, tomat, gurka och skaldjurssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben