Fiskburgare på örtgrillad torskfilé med tomat och basilikasalsa

Serverar: 4 portioner

Fisk är en succé på grillen. Här som en burgare tillsammans med krispig salsa.

Ingredienser

  • ca 400 g torskfilé
  • 1 surdegsbröd
  • 1-2 tomater
  • Sallad
  • Örtröra
  • 1 kruka basilika
  • Några kvistar persilja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 skiva vitt bröd
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Paprika- och fänkålssalsa
  • 2 röd paprika
  • 1 stånd fänkål
  • 1-2 salladslökar
  • ½-1 chili beroende på styrka
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa alla ingredienser till örtröran.
    2. Lägg fiskfiléerna i foliepaket och häll över örtröran. Vik ihop paketen och lägg dem på grillen ca 5-10 minuter. Fisken är klar när den är vit och känns fast.
    3. Ansa och dela grönsakerna till paprika- och fänkålsröran. Blanda med övriga ingredienser och mixa till en massa.
    4. Grilla brödet lätt på båda sidor. Skölj salladen. Skiva tomaterna.
    5. Arrangera fisk, grönsaker och röra mellan brödskivorna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben