Fiskfilé med vinsås och juliennegrönsaker

Serverar: 4 portioner

Julienne betyder att grönsakerna är skurna i smala stavar. Det ser vackert ut, men kan vara lite tidskrävande.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé (hoki eller sej)
  • 1 tsk salt
  • 1 purjolök
  • 2-3 morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk kapris
  • Sås
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1 msk spad från kaprisburken
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 2 tsk majsenastärkelse
  • Tillbehör
  • kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i 3 cm stora kuber och strö över salt.
    2. Skölj och strimla purjolök. Skala morötterna och skär i tunna stavar. Fräs morötterna i olja i traktörpanna ca 3 minuter. Lägg i purjolöken och fräs ytterligare 2 minuter. Ställ åt sidan.
    3. Sås: Vispa ihop ingredienserna i en traktörpanna och koka upp den.
    4. Lägg i fisken och låt den koka sakta under lock ca 5 minuter tills fisken är färdig. Häll i grönsakerna och strö över kaprisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben