fiskgratäng med chilisås

Serverar: 4 portioner

Jag brukar göra den med pangiasusfilèer och det är alltid lika uppskattat när jag bjuder på den.

Ingredienser

  • 400 g halvtinad fiskfilè
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm citronpeppar
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk hackad dill
  • 3 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela fisken i portionsbitar och strö över salt och citronpeppar. Smörj form med fettet och pudra med mjölet.
    2. Lägg fisken i formen. Rör ihop grädde, chilisås och dill. Häll över fisken och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen tills osten är smält och fisken genomkokt, 15-20 minuter. Servera med kokt potatis och broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    klockargarden 4 november 2008

    Jättegott! Den vill jag gärna äta igen! Tack för receptet....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben