Fiskgratäng med lyx

Serverar: 2 portioner

Mumsig rätt för två.

Ingredienser

  • 300 g potatis av mjölig sort
  • ca ½ dl crème fraishe
  • 25 g smör
  • 1 äggula
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 100 g räkor, oskalade
  • 300 g lax
  • ca 25 g rökt lax
  • 2 dillkvistar
  • Sås
  • 1½ dl grädde
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 1/4 fiskbuljongtärning
  • 2 tsk finhackad gul lök
  • 2 tsk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och koka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och blanda ner crème fraishe, smör och äggula. Blanda med en potatisstöt. Krydda med salt och peppar. Sätt ugnen på 200 grader. Skala räkorna och skär båda laxstorterna i bitar, blanda samman.
    2. Sås: Koka ihop grädde, vin, buljongtärning, lök och dill tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt och peppar.
    3. Klicka ner potatismoset längs ena sidan i en eldfast form. Lägg fisken och räkblandningen vid sidan om potatismoset och häll på såsen. Ställ in i ugnen tills gratängen börjar få fin färg, ca 15 min.
    4. Garnera med dillkvistarna och servera med en sallad.

    Liknande recept

    4.3
    4-8
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben