Fiskgratäng Pikant

Serverar: 3 portioner

Tid: 40 minuter

Det här receptet skapade jag på den tiden man inte pratade om att torsken kunde bli utfiskad. Idag får man välja något lämpligare alternativ i fiskväg.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 dl dill
  • 1 gul lök
  • 1 dl inlagd gurka eller bostongurka
  • 1 tsk dragon
  • 1 klick smör
  • 1 dl vitt torrt vin
  • ½ dl Slotts senap
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda creme fraiche med hackad dill och gurka. Smaksätt med senap och kryddorna. Ställ in i kylskåpet en stund.
    3. Skiva löken och selleristjälkarna tunnt. Smält smöret i en ugnsform i ugnen. Lägg i lök och selleri. Häll över vinet och ställ in formen i ugnen 5-10 minuter tills vinet kokat in i grönsakerna.
    4. Skär fiskfilén i centimetertjocka skivor och lägg dem över grönsakerna i formen. Salta något och bred creme fraiche-röran över fisken. Gratinera i ugnen cirka 30 minuter.
    5. Servera till kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 23 mars 2011

    Tack för ett gott recept. Jag använde ingen stjälkselleri för det tycker jag inte om. Men följde receptet helt annars. / Inger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben