Quinoa är ett underbart och GI-vänligt frö.
Här serveras det med en underbart god fiskgryta som serveras med en hemmagjord aioli.
Ingredienser
600 g fiskfilé, gärna torsk eller gös
2 tomater
2 dl créme fraiche
1 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
1 msk fransk senap
1 dl frysta gröna ärter
½-1 dl klippt gräslök
Salt
Svartpeppar
Aioli
2 äggulor
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk pressad citron
1 tsk dijonsenap
1 krm salt
ev lite cayennepeppar
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 dl solrosolja, rapsolja eller annan neutral olja
Salt
Svartpeppar
ev ½ dl klippt gräslök eller annat kryddgrönt
Tillbehör
Quinoa för 4 personer
tog bort aiolin och gjorde en bädd av roccola på tallriken.. mums, mums, mycket gott