Fiskgryta med gräslök och quinoa

Serverar: 4 portioner

Quinoa är ett underbart och GI-vänligt frö. Här serveras det med en underbart god fiskgryta som serveras med en hemmagjord aioli.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, gärna torsk eller gös
  • 2 tomater
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl frysta gröna ärter
  • ½-1 dl klippt gräslök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Aioli
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • ev lite cayennepeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl solrosolja, rapsolja eller annan neutral olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ev ½ dl klippt gräslök eller annat kryddgrönt
  • Tillbehör
  • Quinoa för 4 personer
  • Instruktioner

    1. Börja med aiolin. Mixa alla ingredienser utom oljan och det kryddgröna och kör i någon minut. Minska farten på mixern. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills aiolin blir tjock och glansig. Smaka av med salt och peppar och tillsätt ev kryddgrönt. Ställ kallt till servering.
    2. Skär fisken i bitar. Dela tomaterna i halvor, ta bort kärnhuset och skär i bitar. Koka upp créme fraiche, mjölk, buljongtärning och senap i en stor kastrull eller gryta.
    3. Lägg i fisken och ärterna och låt allt sjuda på svag värme i 4-5 minuter. Tillsätt tomater och gräslök, låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera fiskegrytan med quinoa och en klick hemmagjord aioli.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    mulligt 17 juni 2011

    tog bort aiolin och gjorde en bädd av roccola på tallriken.. mums, mums, mycket gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben