Fiskgryta med räkor och dillgremolata

Serverar: 4-6 portioner

Mustig fiskgryta med härliga smaker och lite sting. Dillgremolatan är pricken över i.

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 1 tsk + tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 500 g räkor med skal
  • 2 stora morötter
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 50 g sockerärter
  • Gremolata
  • 1 knippe dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 krm salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • Servering
  • Ris eller färskt bröd
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i ca 4x4 cm stora bitar. Blanda med 1 tsk salt och socker. Skala räkorna. Låt fisk och räkor stå i kylen medan grytan tillagas.
    2. Skala och skär morötterna i stavar. Kärna ur och strimla chilin. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Fräs morötter och chili i olja ca 3 minuter. Tillsätt curryn och låt fräsa ca 2 minuter.
    3. Blanda i purjolöken och häll över krossade tomater, grädde och vatten. Krydda med 1 tsk salt. Låt puttra under lock ca 10 minuter.
    4. Hacka dillen till gremolatan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda allt med rivet citronskal, salt och peppar.
    5. Lägg ner fiskbitarna i såsen och låt sjuda under lock ytterligare ca 5 minuter. Ansa och finstrimla sockerärterna och strö dem och räkor över grytan.
    6. Servera grytan med gremolata och ris eller färskt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben