Fiskgryta med sydländsk smak

Serverar: 4 portioner

God gryta att bjuda på och relativt snabblagad.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 liten squash
  • 1 msk olja
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 250 g laxfilé
  • 200 g torskfilé
  • 200 g tigerräkor
  • 1 burk musslor
  • 2 tomater
  • 1/2 dl persilja
  • Instruktioner

    1. Skiva purjolöken och skär squashen i tärningar. Fräs grönsakerna glansiga i olja.
    2. Blanda ner grädde, vin, tomatpuré och buljongtärningar. Låt koka ca 5 minuter.
    3. Skär fisken i bitar. Lägg fiskbitarna i grytan och låt sjuda på låg värme 5-8 minuter.
    4. Blanda ner alla skaldjuren. Skålla och skala tomaterna. Skär i bitar och tillsätt dem i grytan. Hetta upp soppan igen men låt den inte koka. Strö över hackad persilja.
    5. Servera gärna med pressad potatis och saffransaioli.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    mkbe 12 april 2011

    Hej! Nu har jag lagat och ätit denna smaskiga fiskgryta. Den var jättegod tyckte både min man och jag. En dag hade vi potatis till och en dag hade vi bröd. Den kommer jag att göra flera gånger. Den får en 5 från mig. Tack för ett gott recept. Mvh Maggan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben