Fiskoppa med saffran

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Supergod och lite "finare och lyxigare" soppa.

Ingredienser

  • ½ rotselleri, i små tärningar
  • 1 gul lök, finhackad
  • ½-1 pkt saffran
  • 1 msk socker
  • 600 g krossade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 100 ml fiskfond
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • Cayennepeppar
  • 5 dl kaffe- eller vispgrädde
  • 1 msk mjöl
  • 250 g lax , i stora tärningar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Dill
  • Kräftstjärtar, efter smak
  • Instruktioner

    1. Fräs rotselleri, lök, saffran, tomater och socker i olivoljan i ca 5 min.
    2. Slå på grädden, fonden och vinet i fräset. Pressa i vitlök och finhackad dill. Krydda med salt och cayennepeppar.
    3. Låt det puttra i cirka 20 minuter. Red av med vatten och mjölet. Smaka av.
    4. Lägg i laxen de sista 5 minuterna. Slå av spadet på kräftstjärtarna, och lägg i soppan.
    5. Färdigt för servering. En gott bröd och ålkräm till detta blir pricken över i.
    6. Se recept på ålkräm under mina recept.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben