Fiskpinnar med dip

Serverar: 4 portioner

Alla, både stora och små, älskar fiskpinnar när de är perfekt gyllenstekta och serveras med en kryddig remouladsås.

Ingredienser

  • 4 filéer av vit fisk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk rivet citronskal
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 äggvita
  • 1 msk olja
  • Remouladsås
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl hackad inlagd gurka
  • 1 msk finhackad purjolök
  • ½ tsk kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda majonnäs, inlagd gurka, purjolök och kajennpeppar väl i en skål. Täck över med plastfolie och ställ åt sidan.
    2. Blanda ströbröd, citronskal, svartpeppar och salt i en djup tallrik. Blanda väl.
    3. Skär fiskfiléerna i 3 cm breda skivor. Vispa äggvitan lätt, Doppa fisken i äggvitan och låt eventuellt överflöd rinna av. Panera fisken i ströbrödsblandningen. Tryck till med fingrarna så att paneringen fastnar.
    4. Hetta upp oljan i en stekpanna tills den är riktigt het utan att ryka. Lägg i fisken och stek i 10 minuter. Vänd bitarna kontinuerligt. Lägg upp på ett fat och servera med remouladsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben