Fiskpinnar med ljummen potatissallad

Serverar: 4 portioner

Hemmagjorda fiskpinnar med ljummen potatissallad och kaprissås. Godare, nyttigare och smakrikare.

Ingredienser

  • 600 g vit fiskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Potatissallad
  • 600 g delikatesspotatis
  • 400 g morötter
  • 200 g frysta sockerärter
  • 1 rödlök
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl grovt skuren dill
  • 1 tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Kaprissås
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk grovhackad kapris
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i portionsbitar. Blanda mjöl, citronskal, salt, peppar på en tallrik. Vispa upp ägget och häll ut det och ströbrödet på varsin tallrik. Vänd fisken i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt stå.
    2. Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Låt koka med de sista 5 minuterna. Låt de frysta sockerärterna koka med de sista 2 minuterna.
    3. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Rör ihop en vinägrett av olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar. Häll av potatis, morötter och sockerärter. Låt ånga av. Blanda med vinägrett, lök och dill.
    4. Blanda matyoghurt med dijonsenap, grovhackad kapris och färskpressad citronjuice. Krydda med peppar.
    5. Stek fisken i 2 msk olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills den är klar. Servera med potatissallad och kaprissås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben