Fiskpudding med spenat

Serverar: 4 portioner

Underbar pudding.

Ingredienser

  • 500 g torsk
  • 5 stora mjöliga potatisar
  • Olivolja el. smör
  • Salt
  • Peppar
  • Ev en nypa riven muskot
  • 2 ägg
  • 2 dl späd spenat
  • 2 tomater
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 1 morot, skrapad eller skalad
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 dl riven cheddarost
  • 2 tsk engelsk senap
  • 1 dl hackad persilja, (slätbladspersilja)
  • 1 pressad citron
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Skala och tärna potatisen och koka den i saltat vatten i 10 min. Lägg efter två min i äggen som blir klara samtidigt med potatisen. Lägg spenaten i ett durkslag, sätt det på potatiskastrullen och ångkoka i 1 minut. Krama ur spenatvattnet.
    2. Häll av vattnet från potatisen efter 10 min. Kyl av äggen i kallt vatten, skala och klyfta dem. Mosa potatisen lätt, häll i lite olivolja el. smör, salta och peppra.
    3. Hacka löken och moroten fint. Fräs dem lätt i olivolja. Salta och peppra. När de är mjuka hälls grädden i. Värm till kokpunkten. Stäng av värmen, lägg i osten. Blanda i senapen. Salta och peppra ev. Ta såsen av värmen. Lägg i persiljan och pressa i citron.
    4. Skär fisken i bitar och lägg den i en ugnsfast form. Skär tomaterna i skivor och fördela över fisken. Fördela spenaten och äggklyftorna jämnt. Häll på såsen så att den täcker allt. Strö sen över det grova potatismoset luftigt. Sätt puddingen i 225 graders ugn i 25 min. tills potatisskorpan är guldgul.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben