Fiskqueneller à la Skagen

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Fiskfärsen kan göras på vilken vit fisk som helst som gädda eller torsk. En härlig rätt.

Ingredienser

  • 350 g skinn och benfri fiskfilé
  • 1 stor äggvita
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • Salt
  • Lite cayennepeppar
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 500 g oskalade räkor
  • 5 dl creme fraiche
  • 1,5 dl hackad dill
  • 150 g löj- eller sikrom
  • Instruktioner

    1. Skär fiskfilén i mindre bitar. Lägg den tillsammans med äggvitan, cayennepeppar och salt i matberedare med vass stålkniv. Kör ca 1 min tills du får en finfördelig seg massa. Tillsätt potatismjölet och kör igång igen samtidigt som du häller i grädden. Kör därefter ytterligare 1-2 min tills färsen blir slät och fin.
    2. Smöra lätt en låg vid panna. Forma fiskfärsen till knappt äggstora queneller med hjälp av en vattendoppad sked och lägg dem tätt i pannan. Fyll försiktigt på med hett vatten så det knappt täcker bullarna. Tillsätt 1 1/2 tsk salt och sjud det hela mycket sakta under lock ca 10 min.
    3. Koka upp lök, vin och fiskbuljongtärningar och låt det koka ihop till hälften. Skala räkorna och hacka dem grovt. Tillsätt creme fraiche och koka såsen ett par minuter. Till sist lägg i räkorna och dillen och smaka av med salt. Vid servering lyfts quenellerna upp med en hålslev. Fördela på tallrikar med pressad potatis och häll såsen över. Garnera med löjrom samt servera omgående.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben