Fiskspett

Serverar: 4 portioner

Det går att använda vilken fisk som helst, men inte någon som är större än 1 kilo. Ju mindre fisk ju bättre, eftersom fiskfiléerna inte ska vara alltför tjocka.

Ingredienser

  • 4 gösfiléer, ca 200 gram fisk per person. Filéerna skärs i två delar längs efter
  • Salt
  • vitpeppar
  • lite paprikapulver
  • Oljeblandning
  • ca 1 dl olivolja
  • 1 hackad liten chilipepparfrukt utan kärnor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ca 2 msk färsk pressad ingefära
  • saften från en lime
  • Kokt potatis, eller ris
  • Sås
  • ca 2-3 dl matlagningsyoughurt
  • hackad gräslök
  • lite salt
  • Instruktioner

    Jag har använt gös, men man kan såklart använda annan fisk. Filéa fisken, och skär filéerna till två bitar längs med fisken. Trä upp fisken som ett "dragspel" på ett grillspett så att du har 8 spett. Salta och krydda lite. Pensla med oljeblandningen några gånger och låt det dra in en stund innan du sätter den i ugnen. Ugnsstek fisken i ca 175 grader i ca 40-45 minuter. Servera med kokt ris eller potatis. En grönsallad och vitt vin eller ett ljust öl. Som sås kan man servera en kall sås gjord på matlagningsyoughurt med lite gräslök i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben