Fiskspett i vinmarinad

Serverar: 4-6 portioner

Med en färdig soja med skaldjurssmak får fisken en perfekt marinad som ger sälta och förstärker smaken av havets läckerheter. Lite pyssel är det att strimla grönsaker och sedan koka dem lätt för att vidare linda dem kring fiskbitarna. Men det blir verkligen stilfullt.

Ingredienser

  • 300 g fast vit fisk
  • 300 g laxfilé
  • 6-8 jätteräkor
  • Squash
  • Morot
  • Marinad
  • ½ dl skaldjursolja, mrs Chengs Seafood Soy
  • 2 tsk torrt vitt vin
  • Färskriven ingefära
  • Instruktioner

    1. Skölj fisken och skär den i ca 3x3 cm stora bitar. Blanda marinaden. Häll den över fisken och räkorna. Täck över. Låt stå i ca 1 timma.
    2. Skölj squashen och skala moroten. Skär skivor på längden med en osthyvel. Koka strimlorna i 1 minut, kyl sedan i kallt vatten. Linda squash runt laxen och morot runt den vita fisken. Trä på träspett som legat i blöt en stund. Grilla i ugn i 200 grader eller på utegrillen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben