Fiskwok med ingefära

Serverar: 4 portioner

Färsk fisk och färsk ingefära gör vardagen till en fest.

Ingredienser

  • 600 g färsk vit fiskfilé, t ex sej
  • 1/2 tsk salt
  • 1 rödlök
  • 1 grön paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör- och rapsolja
  • 2-3 tsk riven färsk ingefära
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2-1 tsk soja
  • Instruktioner

    Skär fisken i strimlor och krydda med salt. Skala och grovhacka löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs fisk, vitlök och paprika i omgångar i smör- och rapsolja i en het wok eller stor stekpanna. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ca 1 min. Servera med kokt ris, rädisor och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben