Fläderblomssaft

Läskande sommarsaft

Ingredienser

  • 25 fläderblomsklasar
  • 3 citroner
  • 1,5 kg strösocker
  • 1,5 liter vatten
  • 60 g citronsyra
  • Instruktioner

    Varva blomklasar och citronskivor i en stor kastrull. Koka upp vattnet, rör ner socket och citronsyran. Häll den heta sockerlösningen över blommor och citroner. Låt stå svalt (i kylen) i 5 dygn. Sila av saften, tillsätt natriumbensoat. Häll upp på rena flaskor. Förvaras kallt, går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - fläder
    Fläder är en buske som kan bli upp till 10 m hög. Strax efter midsomma...

    Sommarbål till festen
    Vad är en sommarfest utan det fruktiga, färggranna, somriga bålet? Har...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben