Fläderblomssaft 3

Läskande och god!

Ingredienser

  • 40 klasar nyss utslagna fläderblommor
  • 1 ½ l kokande vatten
  • 1 3/4 kg Strösocker
  • 1 citron
  • 1 påse (30 g) citronsyra
  • Instruktioner

    1. Skölj klasarna och lägg dem i en kruka eller en hink.
    2. Häll kokande vatten över. Häll på sockret och rör om så att det löser sig.
    3. Skölj citronerna, skär dem i skivor och lägg dem i krukan. Lös upp citronsyran i lite hett vatten och blanda ner.
    4. Låt saften stå på kall plats i 4-5 dagar. Rör om ett par gånger.
    5. Sila saften och fyll på flaskor. Sätt på korkar och förvara kallt, eller fyll saften på plastburkar och frys in. Förvara fläderblomssaften i kylskåp 1-2 månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - fläder
    Fläder är en buske som kan bli upp till 10 m hög. Strax efter midsomma...

    Sommarbål till festen
    Vad är en sommarfest utan det fruktiga, färggranna, somriga bålet? Har...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben